mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

lördag 21 april 2012

till Karin och alla andra...

Enköpings torsk


400 g torskfilé
1 tsk salt
500 g broccoli
1 gula lökar
½ msk flytande margarin

Gratängsås:
1 ½ dl mjölk
½ msk vetemjöl
½ dl lättmajonnäs
1 msk senap
2 msk riven pepparrot
½ dl finhackad dill eller persilja

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken och fräs den i flytande margarin. Lägg löken i en ugnssäker form och koka broccolin till hälften (1- 2minuter om den är fryst) och fördela den i formen.

Skölj de färska fiskfiléerna eller skär den frysta fisken i 1-2 cm tjocka skivor. Salta fisken och lägg den på lök- och broccolibädden.

Blanda mjölk, mjöl, lättmajonnäs, senap och pepparrot i en redningsbägare och skaka om. Tillsätt dill eller persilja och fördela såsen över fisken. Låt fisken stå ca 25 minuter i ugnen. Servera med kokt potatis.


Recepten är hämtade och inspirerade av vänner, kokböcker som Vår kokbok, Mat för liv och lust och hemsidor som Arla, Ica och Coop. • Samtliga

1 kommentar:

Karin sa...

Härligt Mådde! Tack, detta ska testas! Kram Karin