Enköpings torsk
400 g torskfilé
1 tsk salt
500 g broccoli 1 gula lökar
½ msk flytande margarin
Gratängsås:
1 ½ dl mjölk ½ msk vetemjöl
½ dl lättmajonnäs
1 msk senap
2 msk riven pepparrot
½ dl finhackad dill eller persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken och fräs den i flytande margarin. Lägg löken i en ugnssäker form och koka broccolin till hälften (1- 2minuter om den är fryst) och fördela den i formen.
Skölj de färska fiskfiléerna eller skär den frysta fisken i 1-2 cm tjocka skivor. Salta fisken och lägg den på lök- och broccolibädden.
Blanda mjölk, mjöl, lättmajonnäs, senap och pepparrot i en redningsbägare och skaka om. Tillsätt dill eller persilja och fördela såsen över fisken. Låt fisken stå ca 25 minuter i ugnen. Servera med kokt potatis.
1 kommentar:
Härligt Mådde! Tack, detta ska testas! Kram Karin
Skicka en kommentar