mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

lördag 2 mars 2013

Mannerströmming


första frukost innan resten av familjen vaknar

För 4 personer 
16 strömmingsfiléer
Siktat ströbröd
Smör och olja till stekning
Salt
Peppar
     
Marinad
1 liten burk ansjovis (55 g)
1 knippe dill, finhackad
½ dl majonnäs
1 dl gräddfil
Ansjovisspad från ansjovisburken
1 msk kaviar, orökt 
  
Garnering
Dillkvistar 
Gör så här: 
Hacka ansjovisen och spara spadet.  Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden i en bunke men spara en del i en skål inför serveringen. Vänd ner strömmingen och se till att marinaden kommer åt överallt. Ställ svalt i kylen minst ett par timmar, helst över natten.
Ta upp och vik ihop strömmingsfiléerna på längden. Panera filéerna lätt i ströbröd och stek dem gyllenbruna och knapriga i rikligt med smör och olja ca 2 minuter på varje sida. Tryck ner lite försiktigt med stekspaden för att fisken ska hålla formen eller skär ett par diagonala snitt på varje sida av strömmingen innan stekningen så att den inte krullar sig. 

1 kommentar:

kerstin wennberg sa...

låter gott de här sparar receptet=)