vad läser du för bok?
i boken finns denna bild på ett garnnystan
Jesu heliga hjärta vi tror på dig.
står de på franska
undrar om de är nunnor som gjort garnet
jag kokade potatis morot purjolök och mot slutet la jag i korven
lite mys medan degen jäser
dagens limpbak
BRITTAS FIKONLIMPA
3dl vatten
3dl mjölk
50 g jäst
7 fikon
½ dl linfrön
½tsk salt
½dl olja
4 dl grahamsmjöl
4 dl grovt rågmjöl
ca 6 dl vetemjöl
3dl vatten
3dl mjölk
50 g jäst
7 fikon
½ dl linfrön
½tsk salt
½dl olja
4 dl grahamsmjöl
4 dl grovt rågmjöl
ca 6 dl vetemjöl
Ljumma vattnet och mjölken till fingervarmt.
Rör ut jästen i lite av degspadet tillsätt resten
Skär fikonen i bitar. Blanda i dem och de övriga ingredienserna.
Skär fikonen i bitar. Blanda i dem och de övriga ingredienserna.
Spar lite vetemjöl till utbakningen. Arbeta degen väl.
Låt den jäsa i 30 min
Ta upp degen på bakbordet och knåda den.
Låt den jäsa i 30 min
Ta upp degen på bakbordet och knåda den.
Dela och forma den till två släta limpor.
Lägg i smord bakform, ca 1½ liter
Jäs i 40 min
Grädda limporna i 175° nedre delen av ugnen
Grädda limporna i 175° nedre delen av ugnen
inner temp 98° = ca 50 min
så här mysigt har vi haft hela eftermiddagen
vi hade besök i dag av sparvhöken.................bilden från nätet
stora "häng" på Brakko
väntar på att lavinerna ska gå
en canadaöring i vild sås
garnerade med frysta lingon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar