har gjort en Björnbäspaj i dag...
Havrebotten
175 g smör
3 dl mjöl
1,5 dl strösocker
1,5 dl havregryn
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och rör i mjöl, strösocker och havregryn
3. Tryck ut degen i en pajform
4. Förgrädda i mitten av ugnen icirka 15 minuter
Fyllning:
250 gram färska bär
2 dl odonsylt/blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2, 5 msk potatismjöl
Knaprig topping
75 gram smör
2, 5 dl havregryn
1, 5 dl strösocker
Gör pajdegen enligt receptet ovan.
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. F örgrädda pajskalet se ovan
3. Blanda ihop bären med potatismjölet och ev blåbärssylten
4. Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker,
175 g smör
3 dl mjöl
1,5 dl strösocker
1,5 dl havregryn
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och rör i mjöl, strösocker och havregryn
3. Tryck ut degen i en pajform
4. Förgrädda i mitten av ugnen icirka 15 minuter
Fyllning:
250 gram färska bär
2 dl odonsylt/blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2, 5 msk potatismjöl
Knaprig topping
75 gram smör
2, 5 dl havregryn
1, 5 dl strösocker
Gör pajdegen enligt receptet ovan.
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. F örgrädda pajskalet se ovan
3. Blanda ihop bären med potatismjölet och ev blåbärssylten
4. Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker,
låt svälla i ca 2 minuter.
5. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen
5. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen
och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
köttgrytan jag gjorde i går gick åt kan jag tala om...
fick mer än godkänt på den
när såsen är så god så man måste ta en potatis till
och mosa då är jag nöjd
och så var det pajen till kaffet
rykande åtgång på även den
så var det dags att sova en stund
14.30 -17.30
sova är jag bra på
för vi skulle ju på GALEJ
till Björn och iNTiMAN
för att lysna på Uncle Doghouse
ett band från stan
blus o röj får jag säga
och sen kom huvudnumret
Lisa Lystam med band
lång kväll är slut
så även jag
men himla bra var det
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar