2 dl puylinser eller röda linser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 msk olja
0,5-1 msk curry
1 msk tomatpure
5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 dl broccoli
1 dl blomkål
100 g spenat
200 g tomater eller körsbärstomater
1 lime
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skölj linserna.
- Hacka lök och vitlök samt riv ingefära.
- Fräs löken i olja.
- Rör i ingefära, curry och tomatpure.
- Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk.
- Koka under lock tills linserna är mjuka.
- Salta och peppra.
- Tillsätt broccoli, blomkål, spenat och tomater och koka ytterligare någon minut.
- Smaksätt med saften och rivet skal från lime. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar