efter gudstjänsetn i Tärna kyrka 
var de ett "föredrag" om renskötare i Ryssland och deras öden
 kyrk kaffet var ju våfflor förståss...jag hade med min burk med eget fikabröd
 en sen lunch kåldolmar sås o lingon
 och så har jag virkat klart min sjal
såg att limpan var slut så jag fixade till två godingar
Leif Mannerströms Janson
250g potatis
1 gul lök
1dl grädde
en burk ansjovis á 100g
smör
GÖR SÅ HÄR
Skala  potatis och skär i strimlor. Skala ytterligare ett par potatisar och skiva dem i tunna skivor. Dessa används för att klä botten och kanterna av en springform.            
Skala och skär löken i likadana strimlor och fräs den gyllenbrun i lite smör och olja i en kastrull. När löken är lagom brynt tillsätts potatisstrimlorna, grädden och anjovisspadet.            
Smaka av med salt och peppar. Tänk på att anjovisen tillkommer och är salt. Rör om och låt allt småkoka i ca 5 min. Rör om då och då så att det inte bränns vid i botten.            
Pensla en springform med löstagbar kant med rumsvarmt smör. Klä botten och längs kanterna med tunnskivad potatis.            
Varna potatis- och lökblandningen med anjovisfliéerna. Toppa med några extra anjovisfiléer. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 45 min eller tills ytan har fått gyllenbruna bubblor.            

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar