| 150 g | smör |
|---|---|
| 1 dl | mjölk |
| 1 msk | rörsocker |
| 1/2 tsk | salt |
| 1 1/2 dl | havregryn |
| 2 1/2 dl | skrädmjöl (Saltå kvarn) |
| 2 dl | vetemjöl |
| 1 tsk | bikarbonat |
| 1 tsk | bakpulver |
Tillagning
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk, socker, salt, havregryn och skrädmjöl. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 200°. Blanda vetemjöl med bikarbonat och bakpulver. Blanda ner det i havredegen. Blanda till en fast deg.
3. Ta bitar av degen och kavla ut på mjölad arbetsbänk. Kavla till ca 3 mm tjockt och jämnt. Använd en rund utstickare eller kakmått med diametern 6 cm och stansa ut kex. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
4. Gör samma sak tills degen är slut. Låt de gräddade kexen svalna på galler. Förvara dem torrt i burk med lock.
2. Sätt ugnen på 200°. Blanda vetemjöl med bikarbonat och bakpulver. Blanda ner det i havredegen. Blanda till en fast deg.
3. Ta bitar av degen och kavla ut på mjölad arbetsbänk. Kavla till ca 3 mm tjockt och jämnt. Använd en rund utstickare eller kakmått med diametern 6 cm och stansa ut kex. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
4. Gör samma sak tills degen är slut. Låt de gräddade kexen svalna på galler. Förvara dem torrt i burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar