då var det dax att ta tag i 2 kg älgfärs
börjar med 1 kg till älgbiffar
och så nästa kg som får bli köttbullar
ser ju bra ut eller hur
en liten tur på gräsmattan
strävsopp (tegelsopp) o lärksopp
perfekt i dag när vi har älg till lunch
blir en per grund till såsen
känns lite lyxigt
gillades av alla runt bordet
i dag sov jag inne
Linus o Robin tog en tur in till Tärnaby/Hemavan
bara för att
Lennart fotade gulärlan
och så småningom när jag vaknat virkade jag en trasa till
När grabbarna kom från sin "utflykt"
hade dom posten med
en bok från bibblan...två kvar att vänta på
Den här tillhör Malå bibliotek
och värkar helt oläst
mat igen Korvsoppa
killarna var mer än förtjusta
även om Robin inte gillar pepparrot
så han slapp yoghurtröran
har sån värk så jag bara måste röra på mej
byta skor och locka fram CarlOskar
hit är det 1 km och det är UPPFÖR hela tiden
inte mycket men det ÄR..inte kul att gå på stora vägen
men det är plant och slätt i 500 m
sen är det NERFÖRSBACKE och de är inte lätt de heller
men då är jag ju i alla fall hemma
Rölleka är så fin
men doftar inte så trevligt
(tycker jag)
Den har användes också istället för humle (Humulus lupulus) vid ölframställning,
vilket givit upphov till namnen backhumle
och den har i vissa trakter torkats och blandats med snus.
så man får säga att det är en nyttoväxt eller hur
hur dom kan räkna 20.30 som natt vet jag inte....
1 kommentar:
En fantastiskt god middag👏👏👏👏❤️
Skicka en kommentar