Formfranska
utan gluten
15
g jäst
850
g vatten
85
g majsmjöl
170
g rismjöl
260
g bovetemjöl
1
tsk salt
20
g fiberhusk
smör
till formen
vallmofrön
att strö över brödet
lös
upp jästen i vattnet, använd en visp
Blanda
i majsmjöl, rismjöl, bovetemjöl och salt
Tillsätt
fiberhusk under kraftig vispning så att inga klumpar bildas.
Smörj
en 1½ liters form med smör
Häll
smeten i formen och täck med vallmofrön
Låt
jäsa under plastfilm i 1 timme
Grädda
i 200° i 1 timme
Låt
brödet svalna innan du skär i det
Bovetefrallor
60
g pumpakärnor
20
g jäst
770
g vatten
25
g psylliumfröskal
260
g bovetemjöl
1
tsk salt
bovetemjöl
att strö över frallorna
Hacka
pumpakärnorna grovt.
Lös
jästen i vattnet i en bunke
Använd
en visp eller degblandare/assistent.
Tillsätt
psylliumfröskal, pumpakärnor och salt
Låt
vila i bunken täckt med plastfilm i 2 timmar
Klicka
ut degen med hjälp av två skedar till 10 frallor
på
två plåtar täckta med bakplåtspapper
Strö
över lite bovetemjöl
Täck
med plastfilm och låt vila i 30 min
Grädda
i 25 min i 200°
Låt
svalna helt innan du skär i dom
Grovt bröd
utan gluten
600 g vatten
10 g jäst
100 g
solroskärnor
30 g linfrön
35 g
melonkärnor
50 g mörk
sirap
20 g
nyponskalsmjöl
1 tsk
brödkryddor
1 tsk salt
50 g boveteflingor
60 g sojamjöl
160 g
bovetemjöl
25 g
psylliumfröskal
smör till
formen
boveteflingor att strö över
Blanda samman
alla ingredienser till en slät och ganska lös deg.
Häll degen i
en smörad form, ca 1½liter
Strö över boveteflingor
Låt degen jäsa
i cirka 2 timmar
Grädda i 175°
i ca 75 min (innertemp 97°)
Låt svalna
och vila innan du skär i den – gärna till nästa dag...
FRÖKNÄCKE
2
dl majslmöl
1
dl solrosfrön
½
dl pumpafrön
1
dl sesamfrön
½
dl linfrön
½
dl rapsolja
blanda
allt
rör
i 2½ dl kakande vatten
smeta
ut tunt på bakplåtpapper
strö
över flingsalt
grädda
i 150° i 1 timme
Pizzabullar
- 4 ägg
- 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
- 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk mandelmjöl (går att utesluta)
- 5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med riven mozzarella i påse)
Topping
- 1 dl tomatsås (jag gillar muttis, eller gör egen)
- 100 g rökt skinka
- 150 g riven mozzarella (påse)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 g.
- Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper, lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Dra bort platsen.
- Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. (Håll koll!)
- Höj ugnsvärmen till 225 gr.
- Lägg på tomatsås, strimlad skinka och riven mozarella och rulla ihop från kortsidan med hjälp av bakpålåtspappret precis som med en rulltårta. Skär i ca 12mm breda skivor. Lägg direkt på plåten och strö lite riven ost över. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar