Ingredienser
2 tvättade citroner
1msk riven färsk ingefära
1 dl socker
75 g smör
2 stora ägg
1msk riven färsk ingefära
1 dl socker
75 g smör
2 stora ägg
Gör så här
Riv skalet från citronerna. Pressa saften, . Blanda skal och saft med ingefära, socker och smöret skuret i kuber i en värmetålig skål. Placera skålen ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör då och då med en träslev tills sockret har löst upp sig och smöret har smält.
Tillsätt lätt vispade ägg och fortsätt röra till det tjocknat och röran täcker slevens baksida, tar ca 25 min, rör ofta för en slät curd.
Häll upp i väl rengjorda burkar. Sätt på locket och låt svalna innan de ställs in i kylen.
Tillsätt lätt vispade ägg och fortsätt röra till det tjocknat och röran täcker slevens baksida, tar ca 25 min, rör ofta för en slät curd.
Häll upp i väl rengjorda burkar. Sätt på locket och låt svalna innan de ställs in i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar