en dimmig morgon
melodikryss o kaffe
kakan ser lite konstig ut
de beror på att de bara är kanten
sandhögar mitt på torget
ska bli skridskobana va de lider
planteringen utanför stadshotellet
en macka på Global living
och Punkt var invaderat av legobitar
på kvällen blev de en underbar Potatisrulle med kasler och svampsås
1rullefärdig smördeg
600gpotatis (fast sort), skalad2vitlöksklyftorfärsk timjanfärsk rosmarin1tsksaltnymalen svartpeppar1askfärskost med vitlök och örter1ägg
Sätt ugnen på 225 grader. Riv potatisen grovt. Torka gärna av potatisen och stek sedan omedelbart i smör med vitlöken några minuter, salta och peppra. Tillsätt en halv kruka timjan och ca 1/3 kruka rosmarin.
Rulla ut smördeg på bakplåtspapper, fördela potatisen i mitten av smördegen, klicka på färskosten, vik över degen, pensla med lätt uppvispat ägg och grädda 20 minuter i mitten av ugnen.
600gpotatis (fast sort), skalad2vitlöksklyftorfärsk timjanfärsk rosmarin1tsksaltnymalen svartpeppar1askfärskost med vitlök och örter1ägg
Sätt ugnen på 225 grader. Riv potatisen grovt. Torka gärna av potatisen och stek sedan omedelbart i smör med vitlöken några minuter, salta och peppra. Tillsätt en halv kruka timjan och ca 1/3 kruka rosmarin.
Rulla ut smördeg på bakplåtspapper, fördela potatisen i mitten av smördegen, klicka på färskosten, vik över degen, pensla med lätt uppvispat ägg och grädda 20 minuter i mitten av ugnen.
så var en julklapp till klar
skall till en flyktingförläggnign
så skall nya järngrytan invigas
Antal portioner: 4
Ingredienser
Köttgryta
2pkt bacon (à 140 g)800g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar2st gul lök, skurna i centimetertjocka ringar3st schalottenlök, halverade1st morot1st palsternacka3st vitlöksklyftor800g krossade tomater0.5l rött vin3st lagerblad0.5dl kalvfond1 kapsel vegetabilisk fond du chef3dl vatten5msk tomatpuré2msk soja2msk smörtimjanen näve torkad svamp eller 10 champinjoner
salt peppar
Bryn nötköttet i en separat stekpanna (gärna gjutjärn).
2. Påbörja grytan med att steka bacon.
3. Lägg till mellanstora bitar gul lök och schalottenlök när baconet börjar bli färdigstekt.
4. Tillsätt vitlöken.
5. Späd med de krossade tomaterna och tillsätt därefter i rask följd rödvin.
6. Fortsätt med vatten, kalvfond och den vegetariska fonden.
7. Skeda i tomatpuré och soja och svep ner nötköttet.
8. Lägg i lagerblad och löva av 5-6 timjanstänger och lägg i bladen.
9. Salta och peppra.
10. Låt bubbla länge på låg värme utan lock.
11. Om man går över 3 timmar kan man behöva titta till och kanske späda vid behov. Då tar man lämpligen lite fond och vatten. Man bör inte gå under 2 timmar.
12. Någon halvtimme innan man betraktar grytan färdig så sveps slantade moroten, palsternackan, samt champinjoner eller annan svamp ner. (Torkad svamp något tidigare, färsk svamp något senare).
tre timmar i grytan blir gott till Far i morgon
de var lördagen de.....
så kommer en söndag...........
jag blir så trött på Philip
han är ju förtusan felgjod
men de blev i alla fall en bunke sallad i dag
efter lunchen som bestod av rester från i går
en kopp kaffe och TVÅ kola kakor
lite restgarn skall bli ännu en julklapp
så var då grytan invigt och vi mätta
och jag kommer helt klart att göra om den köttgrytan
I dag fyller han 22
GRATTIS LINUS
jag blir så trött på Philip
han är ju förtusan felgjod
men de blev i alla fall en bunke sallad i dag
efter lunchen som bestod av rester från i går
en kopp kaffe och TVÅ kola kakor
lite restgarn skall bli ännu en julklapp
så var då grytan invigt och vi mätta
och jag kommer helt klart att göra om den köttgrytan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar