KNÄCKEBRÖD
TID: 30 MIN
UGN: 180° & 140°
3 PLÅTAR
2 ½ dl mjölk
1 tsk sirap
½ tsk salt
4 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 msk grovmortlade anis o fänkål
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Blanda mjölk, sirap och salt i en bunke.
3. Häll ner mjölet lite i taget och rör ihop till en deg.
4. Dela degen i 3 bitar och kavla dem så tunt det går.
Strö över kryddorna och kavla in i degen.
Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Markera/skär i lagom bitar
5. Grädda bröden på 180° i 10 min.
Sänk värmen till 140° och grädda ytterligare 10–15 min, tills de är krispiga.
Låt svalna på plåten och bryt i bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar