sorterat tomater
konstruerat en tomatpickare
syltade tomater
Tillagning:
- Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd.
- Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en stor kastrull. Lägg ner tomaterna och sjud dem i 2 minuter. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag.
- Sterilisera burken eller burkarna du ska använda genom att värma dem i 120 grader ugn i tio minuter eller koka dem.
- Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull. Rör så att sockret löser sig.
- Lägg i tomaterna och sjud dem i 10 minuter. Det gör inget om de går sönder i skalet. Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra.
- Ta upp tomaterna och fördela dem i burken eller burkarna.
- Låt lagen koka upp och koka i några minuter.
- Häll lagen över tomaterna.
- Sätt på lock direkt och sätt att svalna.
- Förvara mörkt och svalt. Syltade tomater håller sig då i ett år.
och så händer detta....
dagens lunch lite rester, igen då
Tycker inte jag gör annat än äter rester
fick den här av Lennart .... en kamera med telefon
inte en telefon med kamera
en så otroligt skön eftermiddag
korvgryta o ris De var JÄTTEGOTT
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar