har gjort en Björnbäspaj i dag...
Havrebotten 
175 g smör
3 dl mjöl
1,5 dl strösocker
1,5 dl havregryn
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och rör i mjöl, strösocker och havregryn
3. Tryck ut degen i en pajform
4. Förgrädda i mitten av ugnen icirka 15 minuter
Fyllning:
250 gram färska bär
2 dl odonsylt/blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2, 5 msk potatismjöl
Knaprig topping
75 gram smör
2, 5 dl havregryn
1, 5 dl strösocker
Gör pajdegen enligt receptet ovan.
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. F örgrädda pajskalet se ovan
3. Blanda ihop bären med potatismjölet och ev blåbärssylten
4. Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker,
175 g smör
3 dl mjöl
1,5 dl strösocker
1,5 dl havregryn
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och rör i mjöl, strösocker och havregryn
3. Tryck ut degen i en pajform
4. Förgrädda i mitten av ugnen icirka 15 minuter
Fyllning:
250 gram färska bär
2 dl odonsylt/blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2, 5 msk potatismjöl
Knaprig topping
75 gram smör
2, 5 dl havregryn
1, 5 dl strösocker
Gör pajdegen enligt receptet ovan.
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. F örgrädda pajskalet se ovan
3. Blanda ihop bären med potatismjölet och ev blåbärssylten
4. Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker,
 låt svälla i ca 2 minuter.
5. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen
5. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen
och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
 köttgrytan jag gjorde i går gick åt kan jag tala om...
fick mer än godkänt på den
när såsen är så god så man måste ta en potatis till 
och mosa då är jag nöjd
 och så var det pajen till kaffet
 rykande åtgång på även den
så var det dags att sova en stund 
14.30 -17.30
sova är jag bra på
för vi skulle ju på GALEJ
 till Björn och iNTiMAN
 för att lysna på Uncle Doghouse 
ett band från stan
blus o röj får jag säga
 och sen kom huvudnumret 
 Lisa Lystam med band
lång kväll är slut 
så även jag
men himla bra var det








Inga kommentarer:
Skicka en kommentar