i dag bakade jag bullar
skulle göra såna goda 
saffransbullar med apelsin o mandel ur Allers
200 g smör
2 kuvert saffran à 0,5 g
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 g jäst
2 dl vit sirap
1 krm salt
2 ägg
skal av 2 apelsiner
18–20 dl vetemjöl special
2 kuvert saffran à 0,5 g
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 g jäst
2 dl vit sirap
1 krm salt
2 ägg
skal av 2 apelsiner
18–20 dl vetemjöl special
men som vanligt hade jag inte läst receptet
det skulle ju vara både vispgrädde och vit sirap i degen
och inte hade jag de inte...Apelsin hade jag men den glömde jag
 ja ja jag tog ett vanligt bullrecept 
5            dl            mjölk
2                        paket saffran
50            g            jäst
2            dl            socker
1            tsk            salt
2                        ägg
175            g            smör, mjukt
13-14            dl            vetemjöl
och gjorde fyllningen med smör socker och APELSIN
 och det funkade de oxå
 medan bullarna jäste tog Lennart en kylig promenad
nästan -20°
provsmaka 
Godkänd
trotts min virriga hjärna 
 ser inte mycket ut för världen 
men lunch blev det..
dock använde jag inte kryddpåsen i paketet
inte så illa
så lite vila innan det var dax för en tur till T-by
 för att träffa Lars och alla andra på Bibblan
 där vi skulle se en dokumentär om Runar From
så var det dax för kaffe
och en macka
hittade de här kortet på Thyra 
det är från när dom var och hälsade på innan vi åkte 












Inga kommentarer:
Skicka en kommentar