2 dl puylinser eller röda linser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 msk olja
0,5-1 msk curry
1 msk tomatpure
5 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 dl broccoli
1 dl blomkål
100 g spenat
200 g tomater eller körsbärstomater
1 lime
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skölj linserna.
 - Hacka lök och vitlök samt riv ingefära.
 - Fräs löken i olja.
 - Rör i ingefära, curry och tomatpure.
 - Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk.
 - Koka under lock tills linserna är mjuka.
 - Salta och peppra.
 - Tillsätt broccoli, blomkål, spenat och tomater och koka ytterligare någon minut.
 - Smaksätt med saften och rivet skal från lime. Servera med ris.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar