i dag blev jag MYCKET GLAD
en "gammal" konfirmand skrev ett inlägg på FB
jag hade skrivit att jag skulle nog blivit kemist i stället...
då skriver han så här gulligt......
vem skulle då förgyllt hundratals ungdomars liv
och förberett dem för att tackla vuxenlivet på egen hand.
Ingen hade gjort det bättre än dig
tack Anders Du gjorde min dag...
lunchen blev stuvad vitkål o god kycklingkorv
och så en kopp kaffe i solen
så blev de lite inlagda grönsaker
gurka, blomkål, lök o paprika
i en lag
200 g vatten
200 g ättikssprit 12%
340 g socker
senapsfrön, dillfrön och liten ingefärsbit
här ligger gurka i saltvatten
för att i morgon hamna i ättikslag
har beställt åtta kakur
dagens post...
boken har jag beställt på nätet
en helt underbar berättelse om hur de var att vara barn på 20 talet
köttgryta med syltade kantareller
de är många små myggor i luften i kväll
tur att de inte var den stickiga sorten
Matmuffins
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt.Hacka löken och skär bacon och stek .
Skär smöret i tunna skivor.
Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör för hand eller i en matberedare.
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
Blanda i lök och baconfräset.
Fördela smeten i formarna. Strö över osten.
Grädda mitt i ugnen 12-15 min för normalstora.
Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt tas ur muffinsplåten.
Servera ljumma eller kalla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar