mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

onsdag 21 augusti 2013

konstiga saker i maten

 då var de dags att gör ett fint nystan av de färgade garnet
 
 så här ser hårfärgen ut i alla händelser
här i en plastpåse för de färgar så ini norden

så såg färgen ut i våras när de var i mitt hår
 och så här ser den ut när den är i garnet
 
 i dag skulle jag göra leverkaka
och jag hade ju korngryn hemma Jo ja tackar ja
de har jag också men i Västerås inte i Yttervik
 så de blev att göra på risgryn i stället
jag passade på att göra lite mer gröt än jag behövde till leverkakan
så jag passar på att göra en risgrynskaka

 får säga att mat är gott
leverkaka, syltade kantareller, vinbärssylt, potatis sås och lite "grönt"
 
 mitt salladsland...en liten blomlåda
 och min stackars persilja
den hade drunknat
 
 nu är jag nöjd med lilla västen
 
 så har Lennart varit till byn och handlat Natriumbensoat.....
1km till en sats gurka...
 

Natriumbensoat tillverkas vanligtvis i industriell skala av TOLUEN
Toluen eller metylbensen är i ren form en färglös vätska som luktar typiskt petroleum
Det framställs genom upprepade extraktioner eller destillationer ur stenkolstjära
och numera mest ur lätta petroleumfraktioner.
Toluen finns i råolja men bildas också vid till
exempel reformering av kolväten i oljeraffinaderier.
Det är ett aromatiskt kolväte.
Toluen används, både i Sverige och resten av världen,
till största delen i motorbränsle
eftersom ämnet är en av de haltmässigt största enskilda komponenterna i bensin,
där det ingår med 10-15 %.
I Sverige renframställs ingen toluen men stora mängder bensin framställs
med däri ingående toluen.
Även i andra tillverkade kolväteprodukter ingår toluen,
de exporteras för vidare bearbetning som syntesråvara.
Toluen har, liksom andra lätta aromatiska ämnen,
bra lösande förmåga och används som lösningsmedel i färger,
 bilvårdspreparat och lim

Natriumbensoat
Två burkar blev de i alla fall
och gott blev de
 
lite kvällsgodis
Risgrynspudding med sås kokad på våra egna röda vinbär
visserligen från frysen men ändå

Inga kommentarer: