för packat lite kantareller
ingfärssnaps men här med 50% vatten
så gott att dricka
alkoholfritt alternativ
hittade några svampar i gräsmattan
dom kommer att bli torkade
kolla in Bergfinken längst upp i bild
han har lite annorlunda fjäderdräkt
för han är VIT på ryggen
lunchen i dag bestod av Blomkålsmos med PP förstärkt med köttbullar
så kokade jag lag till kantareller och lite sylt på gamla bär från frysen
2 liter små kantareller
2 tsk salt
vatten
lag:
2 dl
|
ättikssprit,
12%
|
---|---|
3 dl
|
av
svampspadet
|
2 dl
|
råströsocker
|
10 st
|
vitpepparkorn
|
2 tsk
|
senapsfrön
|
1 st
|
lagerblad
|
3 st
|
kryddnejlikor
|
2-3 st
|
skivor
färsk, skalad ingefära
|
1liten |
Skivad
rödlök
|
1. Rensa och lägg svampen i en kastrull. Täck till hälften med vatten och tillsätt saltet.
2. Sjud svampen i cirka 10 minuter.
3. Sila spadet från svampen och spara 3 dl till lagen.
4. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka ihop till en rätt simmig lag. Skumma lagen då och då.
5. Lägg ner svampen i lagen och koka i cirka 3 minuter.
6. Häll upp svamp och lag på väl rengjorda burkar och förslut
2. Sjud svampen i cirka 10 minuter.
3. Sila spadet från svampen och spara 3 dl till lagen.
4. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka ihop till en rätt simmig lag. Skumma lagen då och då.
5. Lägg ner svampen i lagen och koka i cirka 3 minuter.
6. Häll upp svamp och lag på väl rengjorda burkar och förslut
lite pastasallad till middag
snart skall de bli egen korv hos Östbergs
|
|
---|---|
Davosgröt 1 portion Davosgröt är en kall gröt. Perfekt till frukost, mellanmål eller kvällsmål. Du kan göra flera satser och förvara i kylskåp, då håller den tre dagar. 1 dl sportgryn (kan bytas ut mot 3/4 dl havregryn och 1/4 dl rågflingor) 2 dl lättyoghurt naturell med 1/2 msk honung eller 2 dl vaniljyoghurt Blanda den yoghurtsort som du föredrar med sportgryn eller havregryn och rågflingor, och rör om noga. Förvara i kylskåpet över natten. Smaka av med honung om det behövs lite mer sötma. Variera Davosgröten genom att blanda i mandel, russin och/eller katrinplomon |
|
|
|
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar