mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

måndag 19 augusti 2013

syltade kantareller och lite annat


 
 för packat lite kantareller
 
ingfärssnaps men här med 50% vatten
så gott att dricka
alkoholfritt alternativ

 hittade några svampar i gräsmattan
dom kommer att bli torkade
 
 kolla in Bergfinken längst upp i bild
han har lite annorlunda fjäderdräkt
för han är VIT på ryggen
 
 lunchen i dag bestod av Blomkålsmos med PP förstärkt med köttbullar
 
 så kokade jag lag till kantareller och lite sylt på gamla bär från frysen
 
Syltade kantareller
2 liter små kantareller
2 tsk salt
vatten
lag:
2 dl
ättikssprit, 12%
3 dl
av svampspadet
2 dl
råströsocker
10 st
vitpepparkorn
2 tsk
senapsfrön
1 st
lagerblad
3 st
kryddnejlikor
2-3 st
skivor färsk, skalad ingefära
1liten
Skivad rödlök

1. Rensa och lägg svampen i en kastrull. Täck till hälften med vatten och tillsätt saltet.
2. Sjud svampen i cirka 10 minuter.
3. Sila spadet från svampen och spara 3 dl till lagen.
4. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka ihop till en rätt simmig lag. Skumma lagen då och då.
5. Lägg ner svampen i lagen och koka i cirka 3 minuter.
6. Häll upp svamp och lag på väl rengjorda burkar och förslut

lite pastasallad till middag

snart skall de bli egen korv hos Östbergs
 
 

Davosgröt
1 portion
Davosgröt är en kall gröt. Perfekt till frukost, mellanmål eller kvällsmål. Du kan göra flera satser och förvara i kylskåp, då håller den tre dagar.
1 dl sportgryn (kan bytas ut mot 3/4 dl havregryn och 1/4 dl rågflingor)
2 dl lättyoghurt naturell med 1/2 msk honung eller
2 dl vaniljyoghurt
Blanda den yoghurtsort som du föredrar med sportgryn eller havregryn och rågflingor, och rör om noga. Förvara i kylskåpet över natten. Smaka av med honung om det behövs lite mer sötma. Variera Davosgröten genom att blanda i mandel, russin och/eller katrinplomon
 



       
       
 
  
    

Inga kommentarer: