mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

lördag 11 juni 2016

upp som en sol ner som en pannkaka

 nya blommor vid entrén
tack snälla bostadsrättsföreningen
ni gör så fint

 inte så varmt men sol
kryper jag in i hörnet blåser de nästan inte
tack snälla Carin för balansplattan
nu ska de balanseras

 de ser mörkt ut...

 men hos Carlsson är de värme även om regnet hänger i luften


 Frippe drar en historia
om en som Drunknade i hamnen
för han var färgblind


 det blev en av var...
båda får FULL poäng
Björns El Mucko får dock ett ½ poäng extra för kryddningen

 och så kom det en massa brandbilar och utryckningsfordon till grannkrogen
dom hade brand i köket läste jag sen i tidningen

på kvällen blev de skåprensning till middag
hade en bit karré gjorde om den till "thaisås" o ris

så kom SMÄLLEN...


Asylboendet tvingas stänga tidigare än väntat
Det var på fredagsmorgonen som platschefen Ulf Vidman fick beskedet; två dagar före midsommar ska asylboendet i Tärnaby tömmas på folk.
– Vår vd ringde upp mig och berättade att han varit i kontakt med Migrationsverket. Vi har knappt två veckor tills att alla måste vara ute härifrån, säger Ulf Vidman.
Enligt ett avvecklingsavtal skulle boendet stängas först i slutet av september, men nu har Migrationsverket alltså snabbat på processen.
– Det känns för jävligt, rent ut sagt. Vi hade hoppats att det skulle lösa sig på något sätt så att vi kunde få behålla verksamheten. De som bor har blivit som familjemedlemmar. Vi umgås med dem sju dagar i veckan. De är kompisar hela bunten, säger Ulf Vidman.
I slutet av maj beslutade Migrationsverket att flytta ett flertal asylsökande personer från Tärnaby, bland annat till Dikanäs, Lycksele och Tyskland.
Nu frågar sig Ulf Vidman varför myndigheten helt vill avveckla ett boende som enligt honom varit så framgångsrikt.
– Hela byn har ställt upp på ett fantastiskt sätt med bland annat aktiviteter, skola, vård och omsorg. Kommunen har lagt ner stora resurser för att göra allt bra för våra vänner, och företagen tar emot praktikanter så att de ska få en bra start här i Sverige. Vi har varit till och med varit med i radio och berättat om hur vi arbetat med integrationen på olika sätt, säger Ulf Vidman och fortsätter:
– Många har verkligen fastnat för bygden och vill bli Tärnabybor – mycket tack vare det arbete invånarna gjort för att de ska känna sig välkomna. Vi har anställt personal till dagis och skola för de asylsökande till hösten. Det är många som kommer beröras av det här.
På asylboendet bor för närvarande 90 personer. Av dessa är cirka 40 barn.
– De har liksom blivit våra barn också. Alla kommer så klart inte bli besvikna – vi har ensamstående som säkert vill flytta till en större stad, men barnfamiljerna trivs jättebra här uppe, säger Ulf Vidman och fortsätter:
– För många på Migrationsverket är de här människorna bara dosnummer. För oss är de människor. De säger att man inte ska bli för personligt involverad, men vad kan man göra?
Alexandra Elias, presskommunikatör på Migrationsverket, meddelar för VK att beslutet har tagits i enlighet med upphandlingsavtalet – detta eftersom antalet personer på asylboendet nu understiger antalet garantiplatser, 91 stycken, som Migrationsverket måste betala för.
– Om det bor färre på boendet än antalet så kallade garantiplatser kan vi fatta beslut om att stänga det tidigare. Det sker utifrån de upphandlingsregler som finns i avtalet, säger hon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag blir arg,uppgiven och ledsen hur man hanterar människor😡😥vi har bara ETT liv och alla måste hjälpas åt så det blir så bra som möjligt!F.ö verkar det som en bra dag🌹Hälsa vackra mannen och njut av varandra.kram Ellinor