Pressgurka är aldrig fel
Hyvlade gurkan på mandolin
saltade och lät stå 15 min
hällde bort vätskan
under tiden gurkan vätskade ur sej fixade jag lagen
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten
lite chilipeppar
salt
hacka en knippe persilja
Varva gurka och persilja
häll på lagen
klart om en stund
ja en stund kan vara en halv dag
så var det steken som skulle läggas i marinad
en stek
4dl rödvin
1 gul lök
1 morot
70g rotselleri
en halv purjolök
2 lagerblad
vitlök
10vitpepparkorn
krossade enbär
kanelstång
½ dl japansk soja
timjan
förvisad till balkongen
lunchen blev potatisgratäng och julrulle
vännen Ninni ligger sjuk, har haft magsjuka
nu levererar vi med lite "snällmat" = fiskbullar till henne
en går dag inte varit ljust på hela dagen
kycklingEnchilada
var en sån där ½färdig låda från affären
RIKTIGT GOTT
så kom Matsmarts låda
den lilla lådan är en hemlig låda
alltid lika spännande... i dag var det mest godis i hemliga lådan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar