mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

fredag 20 december 2019

Mums Mums

Å vad jag älskar det här fotot
på Lilla familjen Karlsson
skulle tro att det är 1925

Trodde först det var från när Farmor o Farfar
gifte sen aug 1924 
men Pappa är för stor

då han föddes 19 dec 1923
då var Farfar Elof 20 år och Farmor Astrid 17 år
då hurra för pappa i dag

 Dimman kom och låg kvar länge idag

 ha ha det blev korv i dag igen...nu med mos
på potatis o morot

 trillar lite köttbullar

 steker dom i ugnen 
Lennart o Antti på julbord
på Havsörnen 
en tur på Mälaren

 själv provade jag köttbullarna och rester
vitkål o mos Så där nu är alla rester uppätna

 ska göra lite godis tänkte jag

1st Äggvita
4 ½ dl Strösocker
0,75 dl Florsocker
1½ dl Kallt vatten
1½ dl Kokhett vatten...
1½ msk gelatinpulver

Topping:

4 dl Kokosflingor
1 msk Kakao

Dela ägget, endast äggvitan används!
Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke
Blanda lite lätt.
Koka upp det vatten som ska vara varmt 
och tillsätt gelatinpulver och rörom tills pulvret löst sig.
Häll gelatinvattnet i äggvita smeten och vispa på högsta tempo i 25min 
så det är en fördel om du har en köksmaskin 
eller elvisp med roterande bunke så du slipper stå och hålla i elvispen 25 min.
Under tiden blandar du ihop kokos och kakao.
Strö ut ett kokostäcke i en form 20x30cm strö så det täcker hela formens botten. 
När vispningen är klar, häller du ut smeten över kokostäcket och ställer in i kylen minst 3 timmar.
Skär upp lagom stora bitar.
Doppa snittytan i den överblivna kokosen.
Förvara svalt.

 tur man har hjälp med vispandet

 och så in i frysen till i morgon 
då jag ska skära i kuber

kollade TV ...arvinge okänd och stickar på mina tofflor

Inga kommentarer: