Nu ska bullarna gräddas som stått på balkongen i natt
nästa gång kan jag göra dom mindre
stod 2cm i receptet kan ta 1cm
jag gillar inte STORA bullar
så var det då dax att prova ut ett TYNGDTÄCKE
fick bli ett 10 kg med kedjor
får vänta en vecka eller två innan jag får hämta mitt eget täcke
jag MÅSTE fixa mej en ny stekpanna
så är det bara
vill ju ha en GJUTJÄRN men det fixar inte mina handleder
och fysioterapeuten har också sagt ifrån
kollar runt lite på olika tester och frågar mina vänner på FB
tänkte en Fiskars... finns ju i Skultuna
många rekommenderar IKEA men där är jag tveksam
Men när jag hittar detta av min vän Rune (klicka på det blå)
så får det nog bli en IKEA
hittade jäst som gick ut den 10 okt
och mjölet i dec -17
Lättfixad och god limpa
receptet som stod på påsen
25g jäst
5 dl ljummet vatten
25 g smör
1½ tsk salt
2 msk brödsirap
750 g ljust lantbrödsmjöl
(jag hade i anis o fänkål )
smula jästen i vattnet
klicka i det mjuka smöret
tillsätt mjölet dock inte allt spar lite till utbaket
kör i maskin 5 min
låt jäsa i 40 min
ta upp på mjölat bakbord och forma två limpor
lägg på smord/bakplårtsklädd plåt
snitta med vass kniv
jäs i 40 min
Grädda mitt i 200° varm ugn
tills innertemperaturen är 98°
ca 30 min
låt kallna under bakduk
blev så bra så
hade kunnat ha i lingon får bli nästa gång
torsdag i dag ju
Lennart var ut till Erikslund och IKEA
köpte en stekpanna med instruktionsbok
den ska invigas i morgon
1 kommentar:
Bäst föredatum ska man ta med en nypa salt,näsan brukar tala om vad som är bra eller dåligt,det slängs för mycket!Bröd och bullar ser jättebra ut👍😍
Skicka en kommentar