mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

torsdag 8 november 2018

små nystan små vantar


Morgonen började med finbesök
Niklas kom och hämtade Thyras vantar

Lennart for och jobbade lite
och jag fixade lunch av rester

paj är gott tycket jag
och praktiskt när man bara har lite rester

så var det dax för Lennart att besöka doktorn
först vart det urinprov hos sköterskan

sen träffa Peeter Lennart hade ju fått en tid som inte fanns
dom är helt otroliga på City
men det var inget folk kvar i väntrummet
så han kom och snackade där
det fanns både de ena och de andra i urinen
så nu skulle de på odling
och så fick han piller ifall det var en UV

så flyttade vi oss till nästa väntrum
jag han inte börja med stickningen

 så  var det dax för influensavaccination 
snabba ryck
vi fick gå in båda två på en gång


sen blev det en tur till Slakteriet
och hämta 40 ägg som vi ska ha på söndag i soppköket
till pölsan jag ska koka

och så in på Björklunds kaffe för att hämta just kaffe
dom skänker även dom till soppköket
så nu har vi kaffe ett bra tag

Så var det dax för att köpa kaffe till oss själva
det gör vi på lidel 

detta gillar jag

men fy tusan va bilar det är ute när kl är 16.30

fiskbullar o solmos till middag

Lennart är på Bandy och det är inget på TV
fixar lite vaniljbullar

Fyllning

Pensling och garnering

  • 1 st ägg
  • pärlsocker
  • Tillagning

    • 1. Vispa först upp ägget.
    • 2. Smula sönder jästen och rör ut den med ca 1dl kall mjölk.
    • 3. Tillsätt det uppvispade ägget, resterande kall mjölk, smör och socker. Rör väl.
    • 4. Tillsätt sist mjölet i omgångar, tänk på att hela mängden kanske inte behövs.
    • 5. Kavla ut till en rektangulär platta och bred smöret över. Pudra på socker och kanel.
    • 6. Rulla ihop till en längd och skär sedan i ca två cm breda bitar och lägg i formar.
    • 7. Låt bullarna jäsa i minst två timmar under bakduk i rumstemperatur eller över natten i kyl täckta med plast.
    • 8. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över (har de jäst i kyl, ta först fram och jäs i rumstemperatur ca 20 minuter).
    • 9. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader i 10 minuter. 
kalljästa så dom får stå här vid äggen
på balkongen i natt

några varv blev det 
små nystan små vantar 

1 kommentar:

Ellinor sa...

Kalljästa bullar är såå goda.Jag ska också vaccinera mig mot influensan i år,minns hur sjuk jag var sist🙈Väntar dock med sprutan till efter mannens stora dag,vill ju inte vara sjuk då(har blivit lite krasslig av influensaspruta tidigare) vågar inte chansa..pölsa på👍