NU SKA DE BAKAS
Bestemors sockerbullar
150 g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
2 ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 krm hjorthornssalt
13-14 dl fint vetemjöl
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölk och värm till ca 35°.
Smula jästen i en degbunke.
Häll i degspadet och rör tills jästen har smält.
Rör ner ägg, socker, salt, hjorthornssalt
och det mesta av mjölet, lite i taget.
Spar lite till utbaket.
Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 min
bakduken är en handduk från svärmor
Fyllning:
kan vara äppelmos
100 g mjukt smör, ½ dl strösocker och 1 dl lemon curd
som man blandar och så hallon (favoriten)
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den.
Tillsätt ev mer mjöl.
jag kavlar ut och tar ut med mått
lägger på fyllningen
Nyp ihop bullen och lägg den med skarven nedåt i en pappersform.
jäs i 40 min
Grädda bullarna mitt i ugnen 6-8 min. 225° .
när bullarna kallnat pensla med smör och doppa i socker
lunchen bestod av sylta
fågelskådning från balkongen
en grönfink
man kan äta duva har jag hört
men jag tror jag avstår
finns recept om nån vill prova
björktrast = skettrost = skittrast
ä nu sticker jag
det blev inte som det var tänkt
så det blev fika hemma
och dessa blev klara men dom fick åka in i frysen
hade jag vetat lite tidigare
hade dom inte fått smör och socker på sej
men nu är det som det är
har ju haft såna gröna "sladdar" förut
men nu ska vi prova dessa till semestervattning
"sladdarna" vill sej inte längre
vet inte vad det beror på
kvällens mat köpt i ett garage på Skälby
Mirchis Västerås
ser så gott ut
fast jag gillade inte den milda såsen
och den hotta var hot
så jag blandade ut den med yogurt...
så gott .....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar