mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

söndag 27 september 2020

Rivstart i stan

 


ja då var utsikten utbytt
inte ett fjäll i sikte
men Mälaren finns där 


så var det dax för Dagens äventyr
ut på Officersmässen
för lite mys






när man fixar första parkett
vädret ville liksom inte riktigt
den lilla pricken till höger
är Lennart som fotar


lite från brännvinsbordet
finns ju hur mycket som helst
jag skulle helt klart bli mätt på bara det

Brännvinsbord 
var en äldre svensk förrättsmåltid 
bestående av fem delar: ett par olika sorters bröd o smör
en eller två sorters ost , fisk t.ex. rimmad eller gravad lax eller en sill
någon korv, rökt, spicket eller torkat kött, 
samt ett par-tre sorters kryddat brännvin som kummin-, malörts- och dillbrännvin. 
Brännvinsbordet skapades sannolikt på 1500-talet, 
eventuellt genom rysk influens även om det får anses tveksamt. 
Det hade sin storhetstid under 1700-talet 
och utvecklades under 1800-talets början till smörgåsbord


men jag ville ju ha fisksoppa


Lennart tog kalv i dill


 
de är så mysigt i orangeriet med druvorna i taket



dom kom dom här två
Herr o Fru Carlsson



fick med lite hem som ska bli till morgondagens gryta 


vi själva åt lasagne
hittade en låda i frysen 


men så blev det dimma


orkar inte mycket men lite i alla fall



Polly är gott



1 kommentar:

Ellinor sa...

Offisersmässen verkar vara ett fantastiskt ställe👍Idag blir det soppköket,du får det bästa av båda boenden,bara att tacka och glädjas👍